Hírek

Szombaton jön a Kishegyi Kortyok és Falatok

Új helyszínekkel és új résztvevőkkel egészül ki Balatonlelle legnagyobb gasztrorendezvénye. A példátlan vállalkozói összefogás eredménye képpen létrejött gasztronómiai fesztivál, a Kishegyi Kortyok és Falatok az elmúlt évek alatt Balatonlelle, sőt talán a déli part legnépszerűbb rendezvényévé nőtte ki magát. Több mint 20 balatonlellei,  balatonboglári és balatonszemesi vállalkozó fogott össze azért, hogy bebizonyítsák, a Balatonon igény van az egész éves nyitvatartásra, és a klasszikus főszezonon kívüli programokra. Az összefogás hatására a dél-Balatonon évente érezhetően hosszabbodik a szezon, egyre több vendéglátó egység marad éves szinten nyitva, és a szállásadók is forgalom növekedésről számolnak be. “Ezek a rendezvényeknek nemcsak a szezon hosszabbításban van szerepük, de a szezon hosszabbításon keresztül a munkaerő problémára is megoldást jelentenek, hisz sokkal könnyebb szakképzett személyzetet alkalmazni hosszabb távra, mint a két hónapos nyári szezonra” vélekedett Szívós Zsigmond, a balatonszemesi Rock Burger Cirkusz tulajdonosa.

Kiváló borok, különleges ételek, páratlan természeti környezet. Ez a Kishegyi Kortyok és Falatok, ahol a szervezők ismét a Kishegyet, valamint a környék gasztronómiáját szeretnék közelebbről bemutatni. Ahogy azt már megszokhattuk, a Kishegyen működő éttermek borászatokkal, az ott működő borászatok éttermekkel és cukrászdákkal karöltve, 8 helyszínen különleges menükkel várják vendégeiket egész nap. A kínálatban megtalálhatóak halak, vadak, régiós ízek és hazai különlegességek is. “A kínálatot igyekszünk minden alkalommal a vendégek igényeihez igazítani, ezért mi idén is begyújtjuk a BBQ szekrényünket, és tüzes-füstös-húsos ételekkel készülünk.” mondta Orsós László, a BL YachtClub séfje.

Több helyszínen egész nap élő zenével, a Kápolna melletti parkolóban több gyerek programmal készülnek a szervezők. A rendezvény szombaton 12 órakor kezdődik, és egészen este 20 óráig várják a vendégeket.