Hírek

Nyitott pincék - ismét benépesült a Kishegy Balatonlellén

A Hegyszépítő Társaság ötlete nyomán három éve szervezték meg először a Murci Fesztivál nevű gasztronómiai rendezvényt a balatonlellei Kishegyen.

A nagy sikerű eseményt a koronavírus járvány miatt idén a hagyományos formájában ugyan nem tudták megrendezni, de a Kishegyen található vendéglátó egységek és borászatok így is különleges menüsorokkal várták a vendégeket szombaton. A Nyitott pincék - Murci kicsit másképp elnevezésű rendezvényre nagyon sokan voltak kíváncsiak. 6 helyszínen zajlottak az események: Mimi Étterem, Pócz Pincészet, Hegyi Borterasz, A Zöld Ajtós Ház, Majthényi Présház és Kiscsárda.

 

A kínálatban sok más különlegesség mellett olyan finomságok kaptak helyet, mint a BL YachtClub híres pulled pork szendvicse, de volt bárány, szarvas és mangalica pofa is. A déli nyitástól egészen este nyolcig folyamatos volt a vendégforgalom, ami jól mutatja, hogy igény van a hasonló - klasszikus főszezonon kívüli - eseményekre a környéken. Az időjárás ugyan nem a legbarátságosabb arcát mutatta, de a 10-15 fokos, eső nélküli kiránduló időben kellemes kirándulást lehetett tenni a helyszínek között.

 

A következőkben sem marad program nélkül Balatonlelle, ha a vírushelyzet engedi, december 5-én kerül megrendezésre az Adventi Fesztivál az alábbi programokkal:

  • ???? VI. Balatonlellei Karácsonyi vásár
  • ???? IV. Balatoni Adventi GasztroPiknik
  • ⛵️ V. Mikulás Regatta vitorlásverseny

 

 

A szervezők abban bíznak, hogy jövő tavasszal, a Kishegyi Kortyok és Falatok rendezvényt már a jól megszokott formában - vendég borászatokkal, éttermekkel és cukrászdákkal, valamint programokkal, kézműves vásárral és fellépőkkel rendezhetik meg.

 

Fotó: Nádudvari Péter